Fietsen

Fietsen kan hier lang of kort langs de IJssel. In de bossen van de Veluwe Zoom of de Posbank. In Achterhoek of de Liemers. We zetten hier een aantal fietsroutes op een rij.

Doesburg wordt ook wel de poort van de Achterhoek genoemd. Ook in dit achterland is het verrassend lekker fietsen. Via zandpaden door het coulissenlandschap langs kastelen, bomenrijen en Saksische boerderijen. Doesburg is een ideale start voor jouw favoriete fietstocht.

Veerpontjesroute

Bronkhorst-Steenderen-Doesburg

38.23 Km 02:07 uur 

 

Door de Achterhoek en over de Veluwe waarbij je de IJssel met veerpontjes oversteekt.

Start- en eindpunt De Gouden Leeuw o.a. naar Bronkhorst

Bronkhorst is het kleinste stadje van Nederland met 155 inwoners. De naam Bronkhorst wordt voor het eerst vermeld rond het jaar 1000, toen de eerste graaf van Hameland op deze plek een nederzetting stichtte. Sinds 1482 heeft Bronkhorst stadsrechten. Het stadje had een kasteel, grachten en stadsmuren, maar deze zijn allemaal verdwenen.

https://achterhoek.nl/Veerpontjesroute 

IJsselroute Doesburg-Zutphen

Bronkhorst-Zutphen-Doesburg

35.16 Km 01:57 uur

 

De IJsselroute gaat van Doesburg via Bronkhorst naar Zutphen.

Start punten TOP Bronkhorts of TOP Zutphen

Zutphen is de bestemming van de route. Gewoonweg genieten in de voormalige Hanzestad Zutphen, een bijzondere mix tussen oud en nieuw. Kerktorens, versterkte stadsmuren en schitt erende koopmanshuizen, afgewisseld met zonovergoten terrasjes en uitgelezen restaurants. Tijdens een wandelingetje door het oude centrum duiken er onverwachts steeds opnieuw schilderachtige pleinen op.

https://achterhoek.nl/IJsselroute-Doesburg-Zutphen 

 

Rondje Posbank

De route van 41 Km begint en eindigt bij fietsknooppunt 36. (Gasthuisstraat in Doesburg).

 

Fiets met Rondje Posbank langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna negentig meter hoge Posbank. Vanaf dit uitkijkpunt geniet je van een schitterend uitzicht over het reliëf dat zelfs voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk is. 

Rivierduinen, bossen, landgoederen, rivier de IJssel. Deze fietsroute laat zien hoe divers het landschap rondom Doesburg is. Je bezoekt kleine dorpjes en grotere steden en komt langs Beeldentuin Ars longa en Wijnboerderij ’t Heekenbroek. 

Hanzeroute

De route is 133 KM. Start- als eindpunt is Fietsknooppunt 36 (Gasthuisstraat in Doesburg).

 

Ben je een weekend in Doesburg? Dan is de Hanzeroute een aanrader. Deze fietsroute is 133 kilometer en brengt je via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes langs de mooiste rivier van Nederland: de IJssel.

 

De vele vertakkingen en uitlopers zorgen voor onvergetelijke vergezichten, waarbij elke bocht weer nieuwe unieke vormen en prachtige stukjes natuur oplevert.