Wandelen

Wandelen kan hier lang of kort. In de Historische centrum van Hanzestad Doesburg of langs de IJssel. In de bossen van de Veluwe Zoom of de Posbank. Langs de rivier of in Achterhoek. We zetten hier een aantal wandelingen op een rij.

In en rond Doesburg kun je prachtig wandelen. Doesburg ligt aan de IJssel en aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wandel door de uiterwaarden van de rivier of struin door de bossen en heide van de Veluwe. 

Ook het centrum van deze kleine Hanzestad is een wandelbezoek waard. In Doesburg is de oude handel goed zichtbaar. Waan je in de Middeleeuwen en loop door de smalle steegjes langs oude gebouwen als de Waag, het stadhuis en het Arsenaal. 

Doesburg wordt ook wel de poort van de Achterhoek genoemd. Ook in dit achterland is het verrassend lekker wandelen. Loop via zandpaden door het coulissenlandschap langs kastelen, bomenrijen en Saksische boerderijen. Doesburg is een ideale start voor jouw favoriete wandeling. Het is tijd om op pad te gaan.

Veluwe Zoom wandel route

Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg, waar je afslaat richting station Rheden of station Velp.

Je kunt kiezen uit twee lengtes:

  • 11 km heeft als eindpunt NS-station Rheden
  • 14 km heeft als eindpunt NS-station Velp

Meer info klik hier 

Lappendeken Carolinahoeve

Wandel over statige beukenlanen en waan je eeuwen terug in de tijd. Rust onderweg even uit bij de Carolinahoeve met een kop koffie of een lekker, vers gemaakt gerechtje. Verwonder je onderweg over de sporen van de vele wilde zwijnen die hier - vooral 's nachts - de bodem omwroeten op zoek naar eetbare wortels en insecten.

  • 1 uur 40 - 5 km

Meer info

Stadswandeling door de Hanzestad

Doesburg is een bijzondere ervaring. De historische rijkdom van de stad is af te lezen aan de prachtige gevels en het ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon. De stad kent meer dan 150 monumenten en beeldbepalende panden. Bij VVV Doesburg is voor slechts € 3,25 een handig stadswandelboekje verkrijgbaar. In het boekje treft u een routebeschrijving en interessante informatie over alle bijzondere plekken in de stad.  

Meer tips en informatie VVV Doesburg

20 wandelingen

In en rondom Doesburg zijn er 20 routes te vinden allemaal met een eigen karakter. Via de wandel app van Komoot heb je de route beschrijving op zak. Zowel direct te starten vanuit de Mamalou of even naar het startpunt rijden behoort tot de mogelijkheden. Zelfs de aanloop route naar de Camino de Santiago de Compostela loopt door Doesburg en je kan in de Grote of Martinikerk een stempel halen.

20 routes in en rond Doesburg

Camino de Santiago de Compostela